Vår historia

Grundaren av pH-balans, Kurt Sandvik, hade tills han var runt 45 år en mängd vanliga obalanser i kroppen, såsom migrän, allergier, ryggskott med mera. Men det mest påfrestande var hans psoriasis och psoriasis artrit som med åren blev allt värre – trots att han var en flitig gäst inom sjukvården.

1987 – Kurt upptäcker att han förmodligen är försurad och börjar då att med olika sorters kalk försöka basgöra sig för att se vad som händer om han ändrar på pH-värdet i kroppen. Inom ett par månader blir han av med psoriasisen på huden och inom två år är också artriten borta.

Redan på 60-talet hade Kurt blivit bekant med bland annat syra-/basbalansen och nässlans goda egenskaper, men nu ser han till att förkovra sig inom en mängd olika hälsoområden såsom homeopati, örtlära, anatomi och näringslära. Utifrån detta, men kanske främst utifrån sin egen erfarenhet, skapar han pH-kalk® – en kalcium-/magnesium-karbonat i perfekt balans för att basgöra kroppen på ett naturligt och skonsamt sätt – helt på kroppens egna villkor.

1989 – Kurts kroppsliga förändring har lett till att människor runt honom blivit intresserade och också vill prova. Det intresse för kroppens pH-värde och naturens läkedom som väckts hos Kurt och hans närstående leder så småningom till att han detta år startar pH-balans.

2009 – 21 år efter starten går Kurt Sandvik i pension och i januari tar Sara Gårdbäck – efter 8 år som lärling och anställd – över pH-balans. Om du ringer till oss i dag är det i första hand till henne på Göteborgskontoret du kommer. Om hon är upptagen kommer du till Marcus Schelin som är stationerad i Stockholm. Marcus blev delägare i pH-balans under hösten 2009.