Immunförsvaret

Immunförsvaret är kroppens viktigaste vapen mot sjukdomar. En betydande åtgärd för immunförsvarfunktionen är att rensa lymfsystemet genom att till exempel hudborsta och tarmdränera.

Omkring en tredjedel av försvarsjobbet utförs av lymfan. Resten sköts av tarmbakterier såsom bifidus och acidofilus samt av vita blodkroppar med mera.

Informationen till de vita blodkropparna sköts av tarmbakteriefloran, den grundläggande faktorn i hela försvarssystemet. Göd dessa hjälparbakterier med anpassad mat såsom kål, lök och jordärtskocka. Ät gärna vitkål varje dag!

Tar man antibiotika så säger man till sina egna försvarsbakterier att gå och lägga sig, och vad händer då? Jo, vid kurens slut uppstår en tidszon då du inte har något direkt försvar. Därmed ökar mottagligheten för ett nytt angrepp precis i slutet av kuren och nya angrepp är då vanliga.

Helst ska man förstås inte döda sina egna försvarare alls utan i stället stoppa i sig mängder av bakterier, samt ge dessa nytillkomna bakterier “mat” (se ovan). Det bakterierna främst äter är en sockerart som kallas fruktosoligosackarider. Denna sockerart (FOS), finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer.

Avbakteriserande oljekur

Ta på fastande mage en stor matsked kallpressad solros-, raps- eller jordnötsolja som du tuggar och suger på (för att aktivera alla spottkörtlar i munnen) under 15–20 minuter. Spotta sedan ut det oljefria vitaktiga saliv som återstår – detta är nu fullt av bakterier. Skölj därefter munnen väl och borsta tänderna.

Oljan tränger in i kroppen och bakterier tränger ut i munnen – ett utbyte har skett. På detta vis kan du komma tillrätta med mängder av åkommor som kan ha bakteriella orsaker. Kuren kan dessutom användas i förebyggande syfte.

Om du vill påskynda din utläkning kan du ta kuren tre ggr/dag. Alltid på fastande mage. En försämring kan ibland uppstå i början. Detta är vanligt när det kommer till naturliga läkningsformer. Glöm inte att avsyra kroppen samtidigt – för bästa effekt.

Ett ytterligare knep för att få de egna bakterierna att fungera fullt ut är att göra kroppen basisk istället för sur – använd då förslagsvis basisk kalk. Drick också ett litet glas ljummet vatten varje timme under dagen. Adjöss med förkylningar och andra onödiga påhopp! Nyponpulver innehåller mycket C-vitamin som också kan verka positivt på immunförsvaret.